KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AÇIKLAMA

Peak Oyun Yazılım ve Pazarlama A.Ş. (“Peak Games”) kişisel verilere ilişkin aşağıdaki kuralları benimsemiştir. Peak Games, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) m. 10’dan doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları kullanıcılarımızın ve web-sitemizi ve/veya mobil uygulamalarımızı kullanan 3. kişilerin dikkatine sunar. Peak Games işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.

1. Peak Games’in kişisel verileri toplamasının yasal dayanağı nedir?

Kullanıcılarımızın kişisel verilerinin kullanılması konusunda çeşitli kanunlarda düzenlemeler bulunmaktadır. En başta KVKK ile kişisel verilerin korunması esasları belirlenmiştir. Ayrıca 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun da kişisel verilerin korunmasına ilişkin hüküm içermektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri yoluyla da kişisel verilerin korunması için bazı hallerde cezai yaptırımlar öngörülmüştür.

Diğer yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla verilerin toplanması ve kullanılması gerekmektedir.

2. Peak Games kişisel verilerin toplanmasında hangi yöntemleri kullanıyor?

Facebook, Google Plus v.b sosyal platform profillerinizi kullanarak sosyal ve mobil oyunlarımıza bağlanıp oyunlarımızı oynadığınızda bahsi geçen platformlara bizimle paylaşma izni verdiğiniz ölçü ve sınırlarda; müşteri desteği veya teknik destek hizmeti almak için 'bize ulaşın' talebinde bulunduğunuzda; Peak Games'in haber bültenine abone olduğunuzda; geri bildirimlere, anketlere veya yarışmalara katıldığınızda ve/veya Peak Games sitelerini kullandığınızda verileriniz ilgili mevzuat hükümleri uyarınca Peak Games tarafından işlenmektedir. Peak Games, sosyal ve mobil oyunlarını oynayan kullanıcıların hiçbir kişisel verisini direkt kaynağından toplamamakta sadece Facebook, Google Plus vb. sosyal platform profilleri ile oyun oynayan kullanıcıların bilgilerini ilgili platformların kullanıcılardan aldıkları izin çerçevesinde bahsi geçen platformlardan toplamaktadır.

Peak Games kullanıcılara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülükler çerçevesinde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metninde belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile vermiş olduğunuz izin çerçevesinde sosyal platform profil bilgilerinizi; IP adresiniz aracılığıyla elde edilen konum bilginizi; cihaz ve tarayıcı bilgilerinizi; gezinme bilgilerinizi ve mobil analiz veya Google Analytics aracılığıyla elde ettiğmiz oyunlarımızı kullanım alışkanlıklarınız ve oyun içi veya dışı kullanıcı aksiyonlarınızı; toplayacak, işleyecek, güvenli olarak saklayacak ve anılan bilgilerinizin tamamını veya bir kısmını anonimleştirmek kaydı ile üçüncü kişilerle paylaşacaktır.

Peak Games, ayrıca iş başvurusunda bulunmak için web sitemize özgeçmişinizi gönderdiğinizde ve Peak Games'in web sitesine özgeçmişinizi yüklediğinizde genel ve özel nitelikli kişisel verileriniz işlenebilmektedir.

3. Peak Games kişisel verileri hangi amaçlarla kullanıyor?

Peak Games, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde kişisel bilgilerinizi kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, sınıflandırabilecek, işleyebilecek ve anonim hale getirmek kaydı ile üçüncü kişilere açıklayabilecek ve devredebilecektir.

Kişisel verileriniz şu amaçlarla kullanılmaktadır:

  • iletişim için elektronik mail adresi ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,
  • kullanıcılarımıza uygun hizmetlerimizin sunulması,
  • kullanıcılarımıza özel reklam, kampanya ve diğer faydaların sunulması, her türlü pazarlama ve reklam faaliyeti ile elde edilen veriler doğrultusunda müşteri segmentasyonu yapmak, veri madenciliği ve diğer istatistiksel analizler, müşteri veri kalitesini geliştirmek ve iyileştirmek, müşteri yönetimine yönelik sadakat aksiyonları, çapraz satış ve kaybedilen müşteriyi tekrar kazanma aksiyonları tasarlamak ve yönetimini gerçekleştirmek,
  • anlaşmalı kurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize öneri sunabilmek, hizmetlerimizle ilgili müşterilerimizi bilgilendirebilmek,
  • hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek,
  • yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek,
  • mevzuattan doğan yükümlülüklerimizi ifa etmek,
  • kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verebilmek,
  • çalışan adaylarının işe alım sürecinde toplanan kişisel verileri ile işin niteliğine göre toplanan özel nitelikli kişisel verileri, Peak Games tarafından; insan kaynakları politikasının belirlediği faaliyetlerin icrası, işe alım, adayın niteliğini, tecrübesini ve ilgisini açık pozisyona uygunluğunu değerlendirmek, gerektiği takdirde, adayın ilettiği bilgilerin doğruluğunun kontrolünü yapmak veya üçüncü kişilerle iletişime geçip aday hakkında araştırma yapmak, başvuru ve işe alım süreci hakkında aday ile iletişime geçmek.

4. Peak Games kişisel verilerinizi nasıl koruyor?

Peak Games ile paylaşılan kişisel veriler, Peak Games gözetimi ve kontrolü altındadır. Peak Games, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konudaki yükümlülüğümüzün bilincinde olarak veri gizliliğini konu alan uluslararası ve ulusal teknik standartlara uygun surette periyodik aralıklarda sızma testleri yaptırılmakta ve bu kapsamda veri işleme politikalarımızı her zaman güncellediğimizi bilginize sunarız.

5. Peak Games kişisel verilerinizi paylaşıyor mu?

Kullanıcılarımıza uygun hizmetlerin sunulması, kullanıcılarımıza özel reklam, kampanya ve diğer faydaların sunulması, her türlü pazarlama ve reklam faaliyeti ile elde edilen veriler doğrultusunda müşteri segmentasyonu yapmak, veri madenciliği ve diğer istatistiksel analizler, müşteri veri kalitesini geliştirmek ve iyileştirmek, müşteri yönetimine yönelik sadakat aksiyonları, çapraz satış ve kaybedilen müşteriyi tekrar kazanma aksiyonları tasarlamak ve yönetimini gerçekleştirmek, anlaşmalı kurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize öneri sunabilmek, hizmetlerimizle ilgili müşterilerimizi bilgilendirebilmek amacıyla kullanıcılarımıza ait kişisel veriler anonim hale getirilmek kaydıyle iş ortaklarmız ile paylaşılmaktadır.

Diğer durumlarda ise kullanıcılarımıza ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, kullanıcılarımızın izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak kullanıcılarımızın onayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilere aktarılmamaktadır.

Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır.

Üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve hukuki önlemler alınmaktadır. Bununla birlikte, kişisel verileri alan üçüncü kişinin veri koruma politikalarından dolayı ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen ihlallerden Peak Games sorumlu değildir.

Kişisel verileriniz anonimleştirilmek kaydı ile Peak Games’in hissedarlarıyla, doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimizle, faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi/yurtdışı kişi ve kurumlarla , kullanıcılarımıza ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz yurtiçi/yurtdışındaki kuruluşlarla, ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli ajans, reklam şirketleri ve anket şirketleriyle ve yurtiçi/yurtdışı diğer üçüncü kişilere ilgili iş ortaklarımızla paylaşılabilmektedir.

6. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndan doğan haklarınız nelerdir?

KVKK uyarınca kişisel verilerinizin; (a) işlenip işlenmediğini öğrenme, (b) işlenmişse bilgi talep etme, (c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, (d) yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı 3. tarafları bilme, (e) eksik veya yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme, (f) yasal mevzuat uyarınca silinmesini veya yok edilmesini isteme, (g) aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme, (h) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, (ı) yasal mevzuata aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.

7. Kişisel verilerle ilgili mevzuat değişikliklerinden nasıl haberdar olabilirim?

KVKK uyarınca sahip olduğunuz haklar Peak Games’in yükümlülükleridir. Kişisel verilerinizi bu bilinçle ve mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi, yasal değişikliklerin olması halinde sayfamızda yer alan bu bilgileri yeni mevzuata uygun güncelleyeceğimizi, yapılan güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebileceğinizi size bildirmek isteriz.

8. Verinin güncel ve doğru tutulduğundan nasıl emin olabilirim?

KVKK’nın 4. maddesi uyarınca Peak Games’in kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda Peak Games’in yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için kullanıcılarımızın Peak Games’le doğru ve güncel verilerini paylaşması gerekmektedir. Verilerinizin herhangi bir surette değişikliğe uğraması halinde aşağıda belirtilen iletişim kanallarından bizimle iletişime geçerek verilerinizi güncellemenizi rica ederiz.

9. Peak Games’e kişisel verilerinizle ilgili soru sormak ister misiniz?

Bize kişisel verilerinizle ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için privacy@peakgames.net e-posta adresinden dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Peak Oyun Yazılım ve Pazarlama AŞ
Mersis No: 0723040204800011